måndag 21 februari 2011

C i G

Ha ha ha, den här låten har ett av de mer mysko namnen jag sett, väldigt anonymt. Men efter en googling så hittade jag utöver C i G "tillnamnet" Grinds Hans Jässpödspolska... vad det nu betyder? Jag tyckte takten i den var rätt mysko och med bara noter hade jag nog gett upp, men jag hittade den på youtube också.

måndag 14 februari 2011

Förkylt

Tisdagens spelning var inställd, så jag har haft två veckor på mig att träna..., men jag har varit sjuk och tagit hand om Tyra som varit magsjuk så det blev inte så mycket med det ändå. Ikväll lyckades jag iaf spela in TRE låtar på raken, tror det är rekord! Jag hoppas de sitter tills i morrn när det är gruppspelning igen.

Stigvals från Vilhelmina
Hedemora skänklåt
Slängpolska från Fullösa

torsdag 3 februari 2011

Skänklåt till Johannes och Ikalis igen

Var på mitt andra speltillfälle i tisdags, gick rätt bra förutom att jag får nån slags stresshjärnsläpp ibland och glömmer var tonerna är på t ex Scarborough Fair som jag spelat hur många gånger som helst... iofs var det ett tag sen som jag spelade den regelbundet.

Har lyckats lära mig Skänklåt till Johannes utantill på gehör! Det är framsteg för mig! Visserligen är den inte så komplicerad.

Har fått G-munspelet jag beställt också, så nu har jag spelat in Ikalis igen, denna gång tillsammans med fiol.