söndag 30 januari 2011

Friarvisa

Jajjemen, hann med en till låt idag! Friarvisan spelad tillsammans med en fiol.

lördag 29 januari 2011

Ikalis

Första folkmusiklåten inspelad. Blir intressant att se om jag lyckas hänga med bättre nästa gång jag är med och det är dags för denna.

Ikalis

onsdag 26 januari 2011

Born in Chicago & Folkmusik

Har kämpat och kämpat med vibratot och nu har jag hittat nåt som verkar vara strupvibrato. Det behöver verkligen finslipas, men det finns iaf. Kan höras på några ställen i senaste låten.
Born in Chicago (intro)
The Paul Butterfield Blues Band – Born In Chicago


Har varit med och spelat munspel en gång i en "grupp" (jag, en till plus en lärare just nu) av personer som vill spela folkmusik med andra. Kul! Svårt med mitt otränade gehör, men det är ju bl a det jag vill förbättra och då är det nog nåt sånt här som ska till. Hoppas att det inte blir för många krockar med de kommunalpolitiska möten jag ska vara med på...

lördag 1 januari 2011

Gott Nytt År!! St. Louis Blues

Den längsta låt jag spelat in hittills tror jag... Den innehåller två tonböjningar som jag inte är van med, så jag har tragglat rätt länge med den, plus att jag jobbat med vibratot så gott jag kunnat. Det är en djungel i sig det, magvibrato, strupvibrato, tungvibrato, vibrato eller tremolo (vad som är vad verkar skilja sig från hemsida till hemsida). Just nu försöker jag mig iaf på en effekt där volymen ändras med tiden och skapas m h a strupen.
St. Louis Blues

 Katharine Handy Lewis – St. Louis Blues
 Louis Armstrong – St. Louis Blues