tisdag 31 augusti 2010

Filip Jers & Pelle Lindström

Uj, uj, uj, nu har jag varit på workshop med Filip Jers, den dubbla världsmästaren på munspel och den första munspelaren som gått på kungliga musikhögskolan :^) Det var bara jag och en till på workshopen, så jag hann verkligen ställa många frågor fast tiden rann undan otroligt snabbt. När han spelade så travade läpparna liksom omkring på munspelet, såg riktigt lustigt ut! När jag kom hem såg jag att mina läppar gör likadant, fast bara åt ena hållet...hehe, lite svårt att förklara :)

Ikväll var jag och pappa på sista Säterdalstisdagen för säsongen. Billy Opel och Pelle Lindström spelade. Pelle är en riktig gammal bluesräv. Jag hann med att snacka lite med honom, han spelar tydligen på omodifierade Lee Oskar... såna munspel som jag har gett till Tyra, Marta och Felix. Jag tycker det är enorm skillnad på dom och på suzuki-munspelen fast de ligger i samma prisklass. Det är väl en teknikfråga också misstänker jag, men Lee känns mycket mindre responsiva och rätt otäta. Men av musiken att döma lyckades han spela riktigt bra på dem iaf.

Låtarna på Adams webbkurs börjar bli alltmer avancerade och frågan är hur många till jag lyckas sätta. Kanske ska börja träna på nåt annat sätt nu... Har spelat in Grooving Shuffle.mp3 som iofs inte var så svår förutom 1/16-delsnoterna och att hålla andan upp hela vägen.

tisdag 10 augusti 2010

Adam's Powerharp Groove

Shoooooo, en låt som leder till hyperventilering när man spelar...

Adam's Powerharp Groove

Har anmält mig till en munspels-workshop på SKOFF. Ledaren är tydligen dubbel världsmästare på munspel :)

söndag 8 augusti 2010

Help me

Den här låten fick jag harva länge med, men när jag till sist fick till en bra inspelning så spelade jag den tre gånger på raken.

Help Me, Sonny Boy Williamson – Help Me Solot 1:15 in i låten.