lördag 30 januari 2010

Got my Mojo working & Rolling in the Ryegrass

Dags att börja konditionsträna eller öva på andningstekniken, kan ju vara bra att kunna spela igenom en bluestolva mer än ett varv. Det gör jag iofs på riff-delen av Mojo, men så hör man flåset mer då också...


Got my Mojo working, riff (E)
Got my Mojo working, head (E)
Rolling in the Ryegrass (Bb)

torsdag 28 januari 2010

Put On Your Red Dress (Again)

Nytt försök på Put On Your Red Dress (F). Tror jag lyckades lite bättre med studsigheten denna gång och fick till en jämnare melodi. Man ska visst inte bara läsa notationen :-)

En version som finns på Spotify.

måndag 25 januari 2010

Put On Your Red Dress & Sackows

En snabbinspelning av två låtar till. Den första en blueslåt, som ska vara inspirerad av intromusiken till Sesame Street (som jag nog aldrig har sett...). I låten så används massor av double stops, vilket innebär att man spelar två toner samtidigt.
Put On Your Red Dress (F)

När jag lyssnar på den lite såhär i efterhand och jämför med originalet så hör jag att jag behöver jobba en del på groovet, men det är ju en början =)

Den andra är från Irland.
Sackows (Tripping up the stairs) (Bb)

Det som var riktigt klurigt när man spelade i grupp var att tappade man bort sig i en låt så var det nästan hopplöst att komma in i igen.

lördag 16 januari 2010

Whistlin' the Blues

När resten av familjen är på julgransplundring eller sitter och väntar på misstag av gästerna vid fågelbordet så passar jag på med nästa inspelning! Det var en tuff en, den kändes inte så från början, men för att få en vettig inspelning var jag tvungen att skala bort alla försök till vibraton och glissandon och dra ner på takten. Så det finns ju i alla fall gott om utrymme för förbättringar :)

Whistlin' the Blues i G

tisdag 12 januari 2010

Nya favoriter

Förut spelade jag på munspel av Lee Oskar.

Men inte längre sedan jag äger en Suzuki Fire Breath och en Bluesmaster :)




 

Irländsk folkmusik

När jag var på Irland så var jag med i en nybörjargrupp som spelade irländsk folkmusik. Läraren hette Jimmy Morrison och gav mig notblad för en hel drös med låtar. Jag tänkte nu att jag ska spela in de låtar jag spelade mest så att jag har dem sparade någonstans och i en annan form än noter.

Tyvärr blir det inte i tonarten D (eller G) som de borde vara, utan i C (eller F). Det beror på att jag har upptäckt hur pass svårspelat mitt Lee Oskar D-munspel är jämfört med mitt nya Suzuki-munspel i C.

The Miller of Glanmire (F)

måndag 11 januari 2010

Same Old Blues

Under Tyras middagslur på drygt en timme idag hann jag öva och spela in nästa låt i serien av webblektioner.

Same Old Blues i G